Майже 600 жителів села Сергіївка Софіївського району отримають централізоване водопостачання

У рамках реалізації регіональної програми «Питна вода Дніпропетровщини» Дніпропетровська обласна рада на засіданні 17 серпня 2012 року виділила 652 тис. грн. з обласного бюджету для добудови підвідного водоводу в селі Сергіївка Софіївського району Дніпропетровської області. Ці кошти дозволять закінчити будівництво водоводу довжиною 5,1 км, що забезпечить водопостачанням майже 600 жителів села.

Загальна вартість проекту – 3 млн. 352 тис. грн. За останні 2 роки було профінансовано 2,7 млн. грн. Виділені під час засідання чотирнадцятої сесії обласної ради 652 тис. грн. дозволять закінчити будівництво водоводу до кінця року.

«Мета реалізації програми «Питна вода Дніпропетровщини» – покращення якості питної води в регіоні та розширення мережі водопостачання. За 2010-2011 роки в регіоні вже побудовано 70 км водоводів, що забезпечило питною водою 20 тис жителів. Для цього з державного, обласного та місцевих бюджетів було виділено загалом 72 млн. грн. До кінця 2012 року буде побудовано 45 км водоводів, водопостачання отримають 18 тис. жителів області. Зокрема, в грудні буде відкрито водовід у селі Сергіївка. Наступного року реалізація програми буде продовжена. Адже забезпечення населення якісною питною водою є одним із ключових напрямів діяльності обласної влади з розвитку інфраструктури регіону», – сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.

Copyright © Дніпроводоканал. Використання матеріалів сайту дозволено тільки при розміщені посилання на первинне джерело                                    Фото - Ігор Булгарін