На очисних спорудах комунального підприємства «Дніпроводоканал» вода відповідає стандартам якості питної води

У зв’язку зі скаргами мешканців Ленінського району міста на якість питної води, 16 серпня 2012 року на Кайдакській насосно-фільтрувальній станції головний інженер КП «Дніпроводоканал» Алексєєнков Анатолій Михайлович зустрівся з тележурналістами.

Аномальна спека призвела до підвищення температури води р. Дніпро, яка є основним джерелом водопостачання багатьох міст України. Як наслідок виникло зростання синьо-зелених водоростей, що призвело до підвищення мутності води.

Цей факт підтвердила завідувач лабораторії Кайдакської насосно-фільтрувальної станції Валентина Павлівна Нечепоренко. Вона зазначила, що протягом 44 років її роботи, такої кількості фітопланктону ще не було – саме цей показник призводив до зміни кольору питної води. Також Валентина Павлівна зауважила, що домішок техногенного характеру у воді не було.

Головний інженер Дніпроводоканалу Анатолій Михайлович повідомив, що фахівцями підприємства було здійснено промивку основних водоводів та розподільчих мереж, які послужили причиною вторинного забруднення питної води, оскільки цей факт обумовлений хімічними реакціями, що виникли в результаті контакту води з відкладеннями на стінках трубопроводів в умовах підвищеної температури. Також спільно з житлово-експлуатаційними підприємствами було промито внутрішньо будинкові мережі. На очисних спорудах комунального підприємства вода відповідає стандартам якості питної води, запевнив Анатолій Михайлович.

Copyright © Дніпроводоканал. Використання матеріалів сайту дозволено тільки при розміщені посилання на первинне джерело                                    Фото - Ігор Булгарін