Дві аварії на магістральних водоводах ліквідовано не припиняючи водопостачання Новомосковська та великих житлових масивів Дніпра

В квітні 2013 року до центральної диспетчерської служби надійшли заявки з приводу витоків одночасно в двох районах міста – Кіровському та Індустріальному на водоводах діаметрами 700 мм та 1 000 мм.

В Кіровському районі поблизу житлового будинку № 2 по вул. Г. Сталінграду в результаті корозії сталевого водопровідного трубопроводу, побудованого в 1962 році на глибині близько 3 метрів, з’явився свищ, через який відбувався виток питної води.

Протягом доби ушкодження було локалізовано та виконані ремонтно-відновлювальні роботи.

Під час робіт водопостачання для споживачів прилеглих будинків не припинялось.

В Індустріальному районі на перехресті вулиць Холодильної та Вологодської на поверхні залізобетонного трубопроводу, який побудовано в 1986 році на глибині близько 4 метрів, утворилась тріщина. В результаті чого, відбувався виток питної води, який було локалізовано та виконано ремонтно-відновлювальні роботи.

Під час робіт пошкоджену ділянку трубопроводу довжиною 5 метрів було демонтовано та замінено на сталеву трубу діаметром 1 000 мм, яку приєднано до існуючого трубопроводу за допомогою плаваючих муфтових з’єднань.

Роботи з демонтажу та монтажу ділянки трубопроводу виконувались протягом доби з застосуванням землерийної техніки та автокрану. Особливістю робіт з ліквідації ушкоджень на залізобетонних трубопроводах являються операції підвищеної складнощі.

Лише злагоджені дії фахівців та робочого персоналу підприємства дозволили виконати роботи в найкоротші терміни одразу в двох районах міста, не припиняючи водопостачання споживачам житлових масивів, а також міста Новомосковська.

Адміністрація КП «Дніпроводоканал»

Copyright © Дніпроводоканал. Використання матеріалів сайту дозволено тільки при розміщені посилання на первинне джерело                                    Фото - Ігор Булгарін