Результати прямої лініїї на тему «Про раціональне використання води»

Раціонально використовувати питну воду під час поливного сезону! З таким закликом до мешканців приватного сектору під час прямої телефонної лінії звернулась начальник управління «Водозбут» Людмила Вікторівна Тонкопій.

«Поливний сезон розпочнеться 15 квітня і триватиме до 15 вересня. Нераціональне використання води мешканцями приватного сектору у поливний період призводить до зниження тиску води на верхніх поверхах багатоповерхівок. Найчастіше від зниження тиску страждають мешканці багатоповерхівок, розташовані поблизу приватного сектора», – зазначила Людмила Вікторівна. За її словами, здебільшого контролюють власні обсяги водовикористання ті дніпропетровці, у яких встановлено прилади обліку. На сьогодні понад 60% мешканців міста встановили лічильники. Споживачі, у яких немає водолічильників, не контролюють використання питної води та не вважають за доцільне ремонтувати власне санітарно-технічне обладнання, а це призводить до неконтрольованих витоків. «Тож ми закликаємо мешканців міста встановлювати прилади обліку, оскільки це дозволить сплачувати за фактично спожиті послуги та раціонально використовувати питну воду. Крім того, у випадках відсутності приладів обліку споживачам доведеться платити більше, оскільки в місті введено нові норми водоспоживання», – повідомила Людмила Вікторівна.

При цьому вона зазначила, що вартість одного кубічного метру води не зросла. Сьогодні, як і раніше мешканці сплачують 3,408 гривень (з ПДВ) за 1 м³ централізованого водопостачання, та 1,980 гривень (з ПДВ) за 1 м³ централізованого водовідведення.

Copyright © Дніпроводоканал. Використання матеріалів сайту дозволено тільки при розміщені посилання на первинне джерело                                    Фото - Ігор Булгарін