Про початок поливного сезону розповіла начальник управління «Водозбут» під час прямої лінії «Міська влада на прямому зв’язку»

25 березня в 15.00 в приміщенні Дніпропетровської міської ради відбулася пряма телефонна лінія проекту «Міська влада на прямому зв’язку», під час якої, начальник управління «Водозбут» Людмила Вікторівна Тонкопій нагадала споживачам, що з 15 квітня, відповідно до рішення «Про раціональне ведення водного господарства міста» для мешканців приватного сектора починається поливний сезон.

В цей час мешканці приватного сектору, незалежно від наявності або відсутності приладів обліку будуть використовувати питну воду для поливу прибудинкової території, садів та городів.

Особливу увагу необхідно звернути саме тих споживачів, які не мають приладів обліку, оскільки в цьому випадку розрахунки об’ємів на зрошування садибних ділянок виконуються за нормою 8 літрів на 1 м2, площі відкритого ґрунту та 0,5 літрів на добу на 1 м2, площі закритого ґрунту. Розрахунки об’ємів поливу виконуються на підставі технічних паспортів домоволодіння і вартість, наприклад 100 м2, площі без врахування коефіцієнту дефіциту вологи в ґрунті, складатиме 113,82 грн.

Таким споживачам, поки ще не розпочався поливний сезон, ми рекомендуємо попіклуватись про встановлення водолічильників, це дозволить здійснювати оплату за фактично спожиті послуги та раціонально використовувати питну воду.

Також вирішенням питання може бути встановлення приладу обліку у випадку, коли територія домоволодіння обладнана локальними джерелами водопостачання (свердловини, колодязі, технічний водопровід).

Додатково необхідно зазначити, що навіть на передодні початку нового поливного сезону, в адресу підприємства звертаються мешканці приватного сектора з вимогами про перерахунок об’ємів поливу. Проте, підтвердити факт відсутності обробки присадибної ділянки в минулому році не можливо.

Для таких споживачів, нормативно-правовим актом передбачена можливість проведення розрахунків без врахування об’ємів водопостачання на полив, в разі надання, до початку поливного сезону, письмової заяви про відсутність можливості або небажання обробляти присадибну ділянку, зазначену в технічному плані домоволодіння. Після цього, представник абонентської служби щомісячно здійснюватиме обстеження із складанням відповідних двосторонніх актів. Такі акти будуть підставою для проведення розрахунків в поточному році без врахування об’ємів водопостачання на полив.

Copyright © Дніпроводоканал. Використання матеріалів сайту дозволено тільки при розміщені посилання на первинне джерело                                    Фото - Ігор Булгарін