Підсумки прямої телефонної лінії «Про розрахунки за послуги водопостачання та водовідведення»

16 вересня о 15.00 в приміщенні Дніпропетровської міської ради відбулася пряма телефонна лінія проекту «Міська влада на прямому зв’язку», під час якої начальник управління «Водозбут» Людмила Вікторівна Тонкопій розповіла про те, що мешканцям приватного сектора, які не мають приладів обліку на воду, нарахування виконуються згідно норм на господарчо-побутові потреби та на полив присадибної ділянки.

«На сьогоднішній день, в адресу КП «Дніпроводоканал» надходить значна кількість звернень від мешканців приватного сектору, які не мають приладів обліку, з вимогами про перерахунок об’ємів за полив. Зокрема, за останні півтора місяці на підприємство надійшло більше 500 звернень, з яких більше 70 відсотків – про перерахунки за полив присадибних ділянок. На жаль, люди звертаються тоді, коли підтвердити факт відсутності обробки присадибної ділянки не можливо», — відзначила Людмила Вікторівна.

КП «Дніпроводоканал» має 86 118 абонентів – мешканців приватного сектору, серед яких 69 853 абонента розраховуються за показниками приладів обліку, а це понад 80 відсотків споживачів – мешканців приватного сектору.

Ті споживачі, у яких відсутні прилади обліку, додатково оплачують об’єми, використані на полив присадибної ділянки у розмірі 8 літрів в добу на 1 м.кв. площі відкритого ґрунту і 0,5 літрів в добу на 1 м.кв. площі закритого ґрунту. Розрахунки об’ємів поливу здійснюються на підставі технічних паспортів домоволодіння.

Ми постійно наголошуємо на тому, що існує певний порядок проведення нарахувань та перерахунків об’ємів за полив присадибної ділянки.

У випадку відсутності можливості або небажання обробляти присадибну ділянку, зазначену в технічному плані домоволодіння, нормативно-правовим актом передбачена можливість проведення рахунків без врахування об’ємів водопостачання на полив. В даному випадку обов’язково необхідне письмове звернення від абонента до початку поливного сезону. Після цього представник абонентної служби щомісячно здійснює обстеження зі складанням відповідних двосторонніх Актів. В разі, якщо домоволодіння обладнане локальними джерелами водопостачання (свердловини, колодязі, технічний водопровід), рішенням питання може бути тільки встановлення приладів обліку.

У зв’язку з чим, мешканцям приватного сектору, у яких відсутні водолічильники, але Вони мають присадибні ділянки, Людмила Вікторівна порекомендувала встановити прилади обліку. Це дозволить здійснювати розрахунки за фактично використані об’єми водоспоживання.

Copyright © Дніпроводоканал. Використання матеріалів сайту дозволено тільки при розміщені посилання на первинне джерело                                    Фото - Ігор Булгарін