Підготовка системи водопостачання та водовідведення до роботи в осінньо-зимовий період

З метою якісної підготовки водопровідно-каналізаційного господарства міста Дніпропетровська до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 рр. КП «Дніпроводоканал» були розроблені і узгоджені Дніпропетровською міською радою заходи з переліком ремонтних робіт на об’єктах водопостачання та водовідведення.

На сьогоднішній день заплановані заходи з підготовки системи водопостачання та водовідведення до роботи в осінньо-зимовий період виконані в повному обсязі.

Серед робіт передбачених переліком, за власні кошти підприємства, протягом року було замінено 1 792 метри водопровідних та 704 метри каналізаційних мереж. Найбільшими серед таких робіт є заміна водопровідної мережі довжиною 380 метрів по пров. Горького та 185 метрів по пров. Тельмана, а також ремонт каналізаційної мережі довжиною 184 метри по пров. Василевському.

Крім того, ремонтно-експлуатаційними службами підприємства було виконано заміну та ремонт запірної арматури діаметрами від 100 мм до 500 мм в кількості 120 одиниць, відремонтовано 64 водопровідних та 120 каналізаційних колодязів.

Переліком заходів з підготовки КП «Дніпроводоканал» до роботи в осінньо-зимовий період також були передбачені ремонтні роботи на Кайдакській та Ломовській насосно-фільтрувальних станціях, насосних станціях водопостачання та водовідведення, а також станціях аерації. У відповідності до цього переліку підприємством виконано ремонт електродвигунів загальною кількістю 38 одиниць.

Загалом на підготування системи водопостачання та водовідведення до експлуатації в осінньо-зимовий період було витрачено 4 492,43 тис. грн. власних коштів.

Оскільки у підприємства не було планової зупинки водопостачання для ревізії та заміни запірної арматури, ці роботи продовжуються в штатному режимі за допомогою локальних відключень водопостачання. Про виконання подібних заходів КП «Дніпроводоканал» регулярно повідомляє на сторінках власного сайту.

Реалізація запланованих заходів дозволить підвищити швидкість локалізації пошкоджень в разі їх виникнення, та забезпечить надійність експлуатації системи водопостачання та водовідведення.

Copyright © Дніпроводоканал. Використання матеріалів сайту дозволено тільки при розміщені посилання на первинне джерело                                    Фото - Ігор Булгарін