До уваги мешканців міста!

З метою забезпечення нормальної працездатності системи водопостачання та водовідведення, КП «Дніпроводоканал» вимушене виконувати цілу низку заходів з примусового стягнення заборгованості з абонентів-громадян.

Не дивлячись на те, що для малозабезпечених верств населення та тих, хто накопичив значну суму боргу передбачена можливість укладання договорів реструктуризації, а також оформлення субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, залишаються споживачі, які не вважають своїм обов’язком розраховуватись за спожиті послуги.

Нажаль, кожен несплачений рахунок таких громадян може призвести до неприємних наслідків, заручниками яких стануть як самі боржники, так і сумлінні платники.

На сьогоднішній день на КП «Дніпроводоканал» досить активно ведеться такий напрямок примусового стягнення заборгованості як позовна робота. Вона складається з подання до районних судів міста позовних заяв та заяв про видачу судових наказів.

Нагадуємо, що суди мають право приймати такі рішення без участі боржника в суді.

У разі пред’явлення позову, боржнику доведеться сплатити крім заборгованості за спожиті послуги ще й додаткові нарахування (судовий збір, інфляційні нарахування, 3% річних як додаткова плата за користування чужими коштами), які призводять до збільшення суми боргу майже в два рази.

Наприклад, декілька з багатьох таких рішень про стягнення заборгованості було задоволено Індустріальним районним судом на користь КП «Дніпроводоканал», які оприлюднені на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

За наведеними рішеннями, споживачам доведеться сплатити:

  • По справі № 202/2873/18:

22 170,31 грн. – основного боргу та додаткових нарахувань в загальному розмірі 17 740,63 грн.

  • По справі № 202/2883/18:

25 769,58 грн. – основного боргу та додаткових нарахувань в загальному розмірі 19 260,64 грн.

У випадку примусового виконання вказаних та інших рішень суду, органами Державної виконавчої служби та приватними виконавцями на грошові кошти в банківських установах, рухоме та нерухоме майно боржника за заявою КП «Дніпроводоканал» буде накладено арешт.

Транспортні засоби боржників оголошуються в розшук з подальшим їх вилученням у власників та переміщенням на штрафмайданчики. За місцем роботи або отриманням пенсії, з боржника щомісячно здійснюється стягнення 20% від суми отримуваного доходу на погашення заборгованості перед КП «Дніпроводоканал».

Крім того, сума, яка підлягає оплаті боржником збільшується ще на суму витрат на виконавче провадження – 10% від суми, яка підлягала стягненню за рішенням суду.

Нажаль, наше підприємство вимушене вживати такі непопулярні заходи. Тому, КП «Дніпроводоканал» наполягає на терміновому погашенні існуючої заборгованості за спожиті послуги водопостачання та водовідведення.

Copyright © Дніпроводоканал. Використання матеріалів сайту дозволено тільки при розміщені посилання на первинне джерело                                    Фото - Ігор Булгарін