У Криворізькому районі закінчується будівництво найбільшого магістрального водоводу, який забезпечить якісною питною водою 7 тис. мешканців району

Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула в Криворізькому районі модернізується та створюється низка інфраструктурних об’єктів водопостачання. Зокрема, проводиться комплексна реконструкція найбільшого магістрального водоводу Криворізького району «Кривий Ріг – село Валове» протяжністю понад 21 км. Він забезпечить якісною водою та стабільним водопостачанням 7 тис жителів 16 сіл району. До кінця року найбільший магістральний водовід Криворізького району буде відкрито. Про це повідомив губернатор під час робочої наради з реконструкції водоводу «Кривий Ріг – с. Валове».


«Проекти розвитку системи водопостачання в Криворізькому районі реалізовані в рамках Регіональної програми «Питна вода Дніпропетровщини». Її мета – забезпечити жителів регіону якісною питною водою і стабільним водопостачанням. До кінця 2012 року у Криворізькому районі буде відкрито найбільший магістральний водовід «Кривий Ріг – с.Валове», який забезпечить якісною питною водою 6,6 тис жителів району», – сказав Олександр Вілкул.


Водогін «Кривий Ріг – село Валове» має протяжність 21,6 км. У травні 2012 року було відкрито першу чергу цього водогону довжиною 17,1 км. До кінця року буде завершено реконструкцію останнього відрізка магістрального водогону на ділянці «Кіровка-Гейківка» довжиною 4,5 км, який забезпечить якісне водопостачання 1,7 тис жителів сіл Гейківка, Кривбас, Ранній Ранок, Новий Кременчук Криворізького району. По завершенню останньої ділянки буде відкрито весь магістральний водогін «Кривий Ріг – с. Валове». Він забезпечить понад 6,6 тис мешканців 16 сіл Криворізького району.


Як доповів губернатору голова Криворізької райдержадміністрації Олексій Позивайло, роботи з реконструкції ведуться відповідно до графіка. Наразі на ділянці «Кіровка-Гейківка» прокладено 2,8 км водопроводу, ведуться роботи з укладання ще 1,7 км. Загальний обсяг виконаних робіт складає 70%.

Олексій Позивайло зазначив: «Завдяки підтримці губернатора Олександра Вілкула у Криворізькому районі реалізуються комплексні проекти з підвищення якості питної води. Зокрема, проведена реконструкція очисних споруд та впроваджена триступенева система очистки води на Карачунівському водосховищі, що забезпечує водою понад 250 тисяч жителів Кривого Рогу та Криворізького району».

Довідка:

Під керівництвом Олександра Вілкула у рамках Регіональної програми «Питна вода Дніпропетровщини» реалізується низка великих інфраструктурних проектів з покращення якості водопостачання та якості питної води.

Зокрема, у 2010 році проведено комплексне переоснащення Кайдацької насосно-фільтрувальної станції КП «Дніпроводоканал», що включало в себе роботи з реконструкції фільтрів виробництва 1930-40-х років та хлораторної насосної станції. Це покращило якість питного водопостачання для мешканців м. Дніпропетровськ.

Виконана реконструкція очисних споруд на Карачунівському водосховищі, що забезпечує водою понад 250 тисяч жителів Кривбасу. 2 червня 2012 року на цьому водопровідному комплексі запроваджено триступеневу систему очистки води та систему преаерації водозабірного ковша (встановлення аераторів для забезпечення кисню і кругообігу води в ковші водозабору). Вперше за 25 років проведено реконструкцію швидких безнапірних фільтрів на Аульському водоводі, що постачає воду ще понад 2 мільйонам жителів регіону.

У результаті введення в експлуатацію модернізованої каналізаційно-насосної станції на вулиці Кольській (2010 рік), Південної станції аерації Дніпропетровська (2011 рік) та нової каналізаційної станції в рамках будівництва колектора на вулиці Маршала Малиновського (2011 рік) у межах міста Дніпропетровськ на 70% зменшено обсяг скидів неочищених стоків в басейн річки Дніпро.

Важливою складовою в рамках регіональної програми «Питна вода Дніпропетровщини» є установлення систем доочистки питної води в дитячих садочках, школах і лікарнях області.

Зокрема, у 2011-2012 роках встановлено системи доочищення води в усіх дитячих садках Кривого Рогу, Жовтих Вод, Дніпродзержинська, Марганця, Нікополя, Орджонікідзе, Павлограду, Синельниково, Тернівки. Завершується встановлення систем доочищення питної води у дошкільних навальних закладах Дніпропетровська.

Крім того, у Кривому Розі встановлені системи доочищення води в усіх школах. У 2011 році встановлено 21 систему доочистки питної води в закладах соціальної сфери сільських населених пунктів. У тому числі в Апостолівському районі встановлено 2 системи доочистки (1 в дитячому садку та 1 в школі), у Верхньодніпровському районі – 5 систем в дитячих садках, у Криворізькому районі – 14 систем (7 – у дитячих садках, 5 – у школах та 2 – у лікувальних закладах).

Згідно з комплексною стратегією розвитку Дніпропетровської області до 2015 року заплановано провести модернізацію всіх водопровідних очисних споруд, а також встановити системи доочистки питної води в усіх садках, школах і лікарнях області, що дозволить покращити якість питної води для споживачів області.

Copyright © Дніпроводоканал. Використання матеріалів сайту дозволено тільки при розміщені посилання на первинне джерело                                    Фото - Ігор Булгарін