Реконструкція каналізаційного колектору в районі вул. Калинова

З метою ліквідації аварії на каналізаційному колекторі по вул. Калинова, 100А ремонтно-експлуатаційні служби підприємства виконали монтаж чотирьох тимчасових насосних станцій, а також двох напірних колекторів діаметром по 350 мм загальної довжиною 250 погонних метрів та двох напірних колекторів діаметром по 100 мм загальної довжиною 120 погонних метрів. Це дозволило стійко відводити стічні води від об’єктів їх скиду та локалізувати місце аварійного ушкодження колектору.

На теперішній час, повним ходом тривають роботи з відновлення ушкодженої ділянки колектору, які виконує ТОВ підприємство «Дніпроремонт». Зазначені роботи є частиною ІІ-ого етапу проекту «Реконструкція самопливного каналізаційного колектору Д – 1000 мм з переукладкою напірної дільниці Д – 600 мм в районі вул. Калинова в м. Дніпропетровську», який було розроблено в 2012 році. Але, у зв’язку з виниклою ситуацією на вул. Калинова, 100А в проектно-кошторисну документацію було внесено зміни з включенням цих робіт в І-ий етап.

Загалом проектом передбачено замінити каналізаційний колектор довжиною 940,5 погонних метрів. Кошторисна вартість проектних робіт складає 10,5 млн. грн., фінансування яких передбачено з міського бюджету.

В минулому році з міського бюджету було профінансовано 1,8 млн. грн. Це дозволило по першому етапу побудувати новий каналізаційний колектор довжиною 292 погонних метри з пластикової труби діаметром 700 мм. Залишилось виконати роботи з горизонтально-спрямованого буріння довжиною 292 погонних метри.

Другим етапом передбачено відновлення каналізаційного колектору методом санації довжиною 428,5 погонних метрів.

На сьогоднішній день з міського бюджету виділено ще 800 тис. грн.

Copyright © Дніпроводоканал. Використання матеріалів сайту дозволено тільки при розміщені посилання на первинне джерело                                    Фото - Ігор Булгарін