Контроль якості питної води

Забезпечення споживачів міста питною водою здійснюється за допомогою двох комплексів з підготовки питної води – Кайдакської та Ломівської насосно-фільтрувальних станцій. Відповідно до вимог ДержСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питною, призначеною для споживання людиною» на підприємстві розроблені технологічні регламенти, які пройшли державну санітарно-епідеміологічну експертизу і отримали позитивний висновок.

Підприємством КП «Дніпроводоканал» згідно робочих програм лабораторного контролю, погоджених з Дніпропетровським міським головним управлінням державної санітарно-епідеміологічної служби в Дніпропетровській області здійснюється постійний контроль якості питної води.

Якість питної води контролюється лабораторіями підприємства, серед яких:

Дві лабораторії по контролю за якістю води, розташовані на насосно-фільтрувальних станціях, контролюють якість води р. Дніпро, по етапах очистки та питної води, яка подається населенню м. Дніпропетровська. Контроль питної води на насосно-фільтрувальних станціях здійснюється щогодини.
Лабораторія по контролю за якістю питної води, яка контролює якість питної води в розподільчій мережі м. Дніпропетровська.

Якість води контролюється за мікробіологічними, паразитологічними, органолептичними, фізико-хімічними та санітарно-токсикологічними показниками.

Всі лабораторії підприємства атестовано на право проведення вимірювань у сфері поширення державного метрологічного нагляду (фізико-хімічні, бактеріологічні, гідробіологічні та радіологічні дослідження якості води).

Діяльність лабораторій регулярно перевіряється контролюючими органами.

За перше півріччя 2013 року лабораторіями підприємства виконано 95 208 досліджень питної води за фізико-хімічними показниками і 12 491 досліджень за бактеріологічними показниками.

Питна вода, що подається населенню і підприємствам міста. Дніпропетровська, відповідає вимогам ДержСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питною, призначеною для споживання людиною».

Copyright © Дніпроводоканал. Використання матеріалів сайту дозволено тільки при розміщені посилання на первинне джерело                                    Фото - Ігор Булгарін