Підсумки прямої телефонної лінії «Про розрахунки за послуги водопостачання та водовідведення»

3 вересня о 15.00 в приміщенні Дніпропетровської міської ради відбулася пряма телефонна лінія проекту «Міська влада на прямому зв’язку», під час якої начальник управління «Водозбут» Людмила Вікторівна Тонкопій відзначила, що сталося значне підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, у тому числі на послуги водопостачання і водовідведення і це вже починає відображуватися на оплаті рахунків абонентами-громадянами і фінансовому становищі нашого підприємства.

На сьогоднішній день мешканці міста заборгували за спожиті послуги водопостачання та водовідведення близько 150 млн. грн. Лише за серпень абоненти-громадяни недоплатили 7,8 млн. грн., а це близько 30% від нарахувань.

Ми дуже вдячні нашим сумлінним платникам, завдяки Вашим коштам ми має можливість підтримувати об’єкти підприємства в працездатному стані та забезпечувати місто питною водою. Проте, звертаємося в адресу всіх споживачів, особливо боржників не накопичувати боргів. Затримка в оплаті навіть на 2 місяці, відобразиться не тільки на гаманцях громадян, але і на фінансовому становищі нашого підприємства. А від цього залежить забезпечення міста питною водою, оскільки підприємство, з метою стабільного функціонування та цілодобового забезпечення міста питною водою, повинно виконувати свої зобов’язання перед енергопостачальними підприємствами (за електроенергію та покупну воду), сплачувати податки, заробітну плату, нести експлуатаційні витрати, пов’язані з підтримкою системи водопостачання та водовідведення в працездатному стані.

З метою економії грошових коштів споживачів, ми рекомендуємо встановлювати прилади обліку питної води, це дозволить економно використовувати послуги з водопостачання та здійснювати оплату за їх фактичне споживання. Малозабезпеченим верстам населення та категорії споживачів, які накопичили значну суму заборгованості ми пропонуємо укладання договорів на реструктуризацію боргів.

Також Людмила Вікторівна додала, що в умовах зростання тарифів на житлово-комунальні послуги у квітні цього року постановою Кабінету Міністрів України (від 5 квітня 2014 р. №83) був затверджений Порядок призначення і надання населенню компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг в умовах підвищення цін і тарифів на послуги. Але, затвердженим Порядком не передбачене призначення і надання населенню компенсації витрат на оплату послуг з централізованого холодного водопостачання та водовідведення.

Даним документом визначено механізм призначення і надання населенню компенсації витрат на оплату послуг газопостачання, централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води в умовах підвищення цін і тарифів на зазначені послуги.

У зв’язку з чим, ще раз звертаємося в адресу боржників з проханням розрахуватися за спожиті послуги.

Copyright © Дніпроводоканал. Використання матеріалів сайту дозволено тільки при розміщені посилання на первинне джерело                                    Фото - Ігор Булгарін