У зв’язку зі складним фінансовим становищем адміністрація КП «Дніпроводоканал» не виключає можливості знеструмлення об’єктів системи водопостачання та водовідведення

Нагадуємо споживачам, що враховуючи ландшафт нашого міста, цілодобове та безперебійне забезпечення послугами водопостачання та водовідведення підприємством здійснюється за допомогою насосного обладнання.

У разі невиконання зобов’язань по оплаті енергоносіїв, наше підприємство не може передбачити який саме об’єкт може бути відключено ДТЕК «Дніпрообленерго» від електроенергії.

В будь-якому випадку постраждають мешканці багатоквартирних житлових будинків.

У разі відключення електроенергії наприклад на підвищувальні насосні станції (ПНС), певна кількість мешканців, яка обслуговується зазначеною станцією залишиться без водопостачання.

Уточнимо, що підвищувальні насосні станції використовуються для підвищення тиску холодної води в системі водопостачання. Так одна ПНС може обслуговувати 1-2 житлових будинки, а інші ПНС – до 30 житлових будинків, тобто певний мікрорайон міста.

Ті споживачі, за адресами яких відбуваються відповідні відключення електропостачання, можуть також відчувати і перебої у водопостачанні, оскільки в зону таких відключень можуть потрапити ПНС.

З метою нормального функціонування водопровідно-каналізаційного господарства міста, підприємству необхідно забезпечувати виконання зобов’язань в 100% обсязі по розрахункам за електроенергію, покупну воду, податки, заробітну плату, а також експлуатаційні витрати, пов’язані з підтримкою системи водопостачання та водовідведення в працездатному стані.

Зазначені витрати наше підприємство може компенсувати лише за рахунок своєчасного надходження платежів від споживачів, в тому числі мешканців міста.

На сьогоднішній день, рівень оплати боргів та поточних нарахувань за послуги водопостачання та водовідведення від населення міста досить незадовільний, що не дозволяє підприємству забезпечувати повне виконання договірних зобов’язань перед енергетиками. Через це, комунальне підприємство «Дніпроводоканал» не виключає можливості зниження тиску у системі водопостачання у зв’язку з припиненням електроенергії на об’єкти КП «Дніпроводоканал».

Таким чином, з метою безперебійного забезпечення послугами водопостачання та водовідведення споживачів міста, КП «Дніпроводоканал» продовжує заходи щодо примусового стягнення заборгованості за допомогою індивідуальних робіт з обмеження послуг водовідведення.

Відповідно до плану організації заходів, робота з боржниками буде проводитись за наступними адресами:

Самарський район (багатоквартирні житлові будинки)

вул. 20-Річчя Перемоги, буд. 2;
вул. Космонавтів, буд. 9, 11, 14;
вул. Немировича-Данченко, буд. 26, 36, 38, 40;
вул. Молодогвардійська, буд. 20;
вул. Липова, буд. 18;
вул. Агнії Барто, буд. 13, 18;

Жовтневий (Соборний) район (багатоквартирні житлові будинки)

ж/м Сокіл, буд. 6, 7, 8, 9;
пр. Гагаріна, буд. 141, 149;
вул. Високовольтна, буд. 18;
вул. Набережна Перемоги, буд. 54, 58;
пр. Героїв, буд. 10, 14А;
пров. Штабний, буд. 6.

Copyright © Дніпроводоканал. Використання матеріалів сайту дозволено тільки при розміщені посилання на первинне джерело                                    Фото - Ігор Булгарін