Про початок поливного сезону розповіла начальник управління «Водозбут» під час прямої лінії «Міська влада на прямому зв’язку»

30 березня о 15.00 в приміщенні Дніпропетровської міської ради відбулась пряма телефонна лінія проекту «Міська влада на прямому зв’язку», під час якої, начальник управління «Водозбут» Людмила Вікторівна Тонкопій нагадала споживачам, що з 15 квітня, у відповідності до рішення «Про раціональне ведення водного господарства міста», для мешканців приватного сектора починається поливний сезон.

Із року в рік це вже традиційна тема, яка стосується мешканців приватних будинків.

«Кожного року ми стикаємося з проблемою, що люди використовують питну воду для поливу власних присадибних ділянок. Як результат – проблеми з водопостачанням з’являються у таких районах з великими перепадами висот, як Діївка», – розповідає начальник управління «Водозбут» КП «Дніпроводоканал» Людмила Вікторівна Тонкопій.

На сьогоднішній день прилади обліку холодної води встановили вже 80% населення. Інші відхрещуються від встановлення лічильнику з двох причин: відсутність коштів або елементарне небажання.

З 15 квітня починається поливний сезон, і з цього моменту почнеться процес нарахування об’ємів за полив прибудинкової території.

«Розрахунок об’ємів буде орієнтований на середні показники витрат води. На полив відкритого ґрунту буде відраховуватися 8 літрів на добу на один метр квадратний, а у закритий – 0,5 літрів на добу. Разом з цим ми будемо враховувати коефіцієнти згідно з метрологією, тобто наявність опадів, а також площу прибудинкової території, яка прописана у технічному паспорті» – каже Людмила Вікторівна Тонкопій.

Розрахунок об’єму поливу, наприклад 100 м. кв. площі без врахування коефіцієнту дефіциту вологи в ґрунті, складатиме 122,86 грн.

Тариф на послуги водопостачання є єдиним та неподільним на полив, господарські чи побутові потреби.

Також Людмила Вікторівна зазначила, що нормативно-правовим актом передбачена можливість проведення розрахунків без врахування об’ємів водопостачання на полив. Якщо людина за станом здоров’я не має змоги обробляти власний город, аби уникнути непорозумінь з КП «Дніпроводоканал», необхідно до 15 квітня написати заяву про те, що вода не буде використовуватись на ці цілі і нарахування будуть призупинені. Але, за фактом заяви представник абонентської служби щомісячно здійснюватиме обстеження із складанням відповідних двосторонніх актів. Такі акти будуть підставою для проведення розрахунків в поточному році без врахування об’ємів водопостачання на полив.

Copyright © Дніпроводоканал. Використання матеріалів сайту дозволено тільки при розміщені посилання на первинне джерело                                    Фото - Ігор Булгарін