Тривають роботи з реконструкції каналізаційного колектору по пр. Яворницького (пр. Карла Маркса)

З 15 червня поточного року на замовлення КП «Дніпроводоканал» підрядною організацією ТОВ «Авто-М» розпочато роботи з реконструкції каналізаційного колектору, прокладеного по пр. Яворницького в районі вул. Героїв Крут (вул. Фурманова). Завершити реконструкцію колектора планується на початку серпня 2016 року.

Цей колектор був прокладений ще у 1957 році на глибині близько 7 метрів з метою відведення стічних вод споживачів, розташованих на вул. Героїв Крут (вул. Фурманова). За довгі роки експлуатації каналізаційна мережа із керамічної труби прийшла в непридатний стан та потребувала заміни.

Мешканці прилеглих житлових будинків постійно скаржились на періодичні витоки з колодязів каналізаційної мережі та підтоплення підвалів їх будинків. Згідно з журналом обліку та реєстрації заявок протягом 2014-2016 років до центральної диспетчерської служби підприємства надійшло 119 звернень з приводу підтоплень підвалів каналізаційними стоками в наслідок утворення засмічень на колекторі. Профілактичні роботи з прочистки зазначеного колектору призводили до короткочасних покращень роботи системи водовідведення та не усували проблеми в цілому. Кількість жорстких засмічень лише збільшувалась, а також потребувала застосування додаткового спецобладнання та часу на їх усунення.

Враховуючи неефективність експлуатації застарілого колектору, було прийняте відповідне рішення щодо його заміни.

Згідно проекту під час реконструкції буде замінено каналізаційну мережу довжиною 267 погонних метрів Д-315 мм, а також побудовано 9 каналізаційних колодязів. Роботи з будівництва поліетиленового самопливного колектору виконуються методом горизонтально-спрямованого буріння без руйнування дорожнього покриття. Лише будівництво колодязів буде здійснюватись відкритим способом. Кошторисна вартість цього проекту складає 5 924,5 тис. грн.

КП «Дніпроводоканал» вважає, що реалізація цього проекту дозволить мінімізувати кількість звернень щодо підтоплень житлових будинків та кількість профілактичних робіт на реконструйованому каналізаційному колекторі.

Адміністрація КП «Дніпроводоканал» приносить вибачення за тимчасові незручності та просить мешканців прилеглої території протягом виконання робіт бути обережними.










Copyright © Дніпроводоканал. Використання матеріалів сайту дозволено тільки при розміщені посилання на первинне джерело                                    Фото - Ігор Булгарін