Шановні абоненти-боржники!

Вкотре нагадуємо, що господарська діяльність нашого підприємства знаходиться у прямій залежності від своєчасної оплати спожитих послуг.

На сьогоднішній день мешканці міста заборгували за послуги водопостачання та водовідведення понад 500 млн. грн., серед яких 217,7 млн. грн. борг лише поточного року.

2022 рік став досить важким для всіх нас. За цей період в кілька разів подорожчали паливно-мастильні матеріали, реагенти, суттєво збільшились експлуатаційні витрати та інше.

Проте, незважаючи на складнощі сьогоднішніх реалій, підприємство повинно продовжувати забезпечувати безперебійну роботу водопровідно-каналізаційного господарства і для цього треба дотримуватись власних зобов’язань по оплаті рахунків за спожиту електроенергію, покупну воду, податки, заробітну плату, експлуатаційні витрати.

Ми постійно наголошуємо, що ці витрати можна компенсувати лише за рахунок надходження платежів від населення.

Нажаль, змушені визнати, що на сьогоднішній день інформаційно-роз’яснювальна робота зі споживачами щодо своєчасної оплати послуг та недопущення утворення заборгованості, не надає бажаного результату. У зв’язку з чим, чітко усвідомлюючи перспективи майбутньої зими та недопущення збоїв в роботі системи водопостачання та водовідведення, підприємство вимушене посилити заходи з примусового стягнення заборгованості.

Нормами Цивільного процесуального кодексу України передбачене стягнення боргів за спожиті комунальні послуги у спрощений спосіб – в порядку наказного провадження – без виклику боржника до суду з подальшим повідомленням поштою про прийняте рішення.

В такому випадку, найчастіше, про наявність судового наказу мешканці дізнаються вже після початку здійснення стягнення боргів Державною виконавчою службою України:

  • Накладання арешту на майно та транспортні засоби;
  • При щомісячному недоотриманні 20% пенсії або заробітної плати, яка враховується на погашення заборгованості.

Окрім того, оскільки при стягненні в судовому порядку заборгованості з боржника також стягується сплачений судовий збір за звернення до суду, то сума боргу навіть незначного розміру, автоматично збільшиться:

  • на 248,10 грн. при наказному провадженні;
  • на 2481,00 грн. при позовному провадженні.

КП «Дніпроводоканал» розуміє, що оплата житлово-комунальних послуг для багатьох громадян стала досить непосильним навантаженням на сімейний бюджет і деякі споживачі не можуть в повному обсязі оплатити накопичену заборгованість.

Таким споживачам, з метою недопущення зростання заборгованості, а також уникнення заходів з примусового стягнення боргів, рекомендуємо укладання договорів реструктуризації.

Для цього абонентам-боржникам необхідно звернутись до Центрів абонентських послуг ТОВ «ЄРЦ КП» з метою укладання договору реструктуризації заборгованості.

Шановні мешканці міста, з метою уникнення наслідків примусового стягнення заборгованості, наполегливо рекомендуємо в найкоротші терміни вирішити питання погашення боргів у кого вони є, а також забезпечити своєчасну оплату поточних нарахувань.

 

Copyright © Дніпроводоканал. Використання матеріалів сайту дозволено тільки при розміщені посилання на первинне джерело                                    Фото - Ігор Булгарін